50 jaar Van Strien

In 2011 bestaat de firma Van Strien Print & Sign 50 jaar. De firma is opgericht door Koos van Strien. Koos van Strien heeft een opleiding genoten op de Kunstacademie in Breda en als reclame schilder bij de Frima Koster in Raamsdonksveer begonnen. Vervolgens is hij op de reclame afdeling gaan werken van Hero Conserven in Breda waar hij alle reclame uitingen verzorgden. Zo is hij stilletjes voor zichzelf begonnen, het was toen alleen nog maar handwerk, reclame schilderen met een penseel en handmatig ontwerpen maken.

In 1987 is zijn zoon Richard van Strien in de zaak getreden, deze heeft de eerste jaren ook nog met het penseel beletteringen aangebracht, maar al snel groeide het bedrijf en waren er vooruit strevende veranderingen in de branche. Hierop mee gaande, kochten zij in 1990 als een van de eerste in Nederland een vlakbed plotter om zelfklevende letters te kunnen snijden en na een jaar was het noodzakelijk om een tweede plotter aan te schaffen om het werk aan te kunnen.

Inmiddels was er al meer personeel aangetrokken om alle werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

In 1995 kwam de eerste digitale printer op de markt en deze machine werd wederom als een van de eerste op de Nederlandse markt bij Van Strien Print & Sign geplaatst. Het was een Vutek printer die in die tijd met een resolutie kon printen van 18 dpi. In 2004 heeft Richard van Strien de firma geheel overnomen en in 2010 zijn ze verhuisd naar een nieuw bedrijfspand.

Een bedrijfspand met een oppervlakte van meer dan 3000 m2 waar we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Met de allernieuwste printers, plotters, freestafels en een team van 20 vakbekwame mensen die door de hele Benelux print en reclame uitingen leveren en aanbrengen.


Touch Van Strien
Websteks Internetoplossingen